Събота, 17 август 2024

17.08.2024

Последвайте ни

Възобновяват годишните медицински прегледи на сърдечно болни деца в Добрич

След тригодишно прекъсване заради пандемията, на 8 юни в Многопрофилната болница за активно лечение ще се проведат годишни медицински прегледи на сърдечно болни деца от града и региона, съобщават от асоциациите „Детско сърце“ в Добрич и София, които организират инициативата съвместно с лечебното заведение. 

Прегледите ще се извършват от проф. Анна Кънева и проф. Маргарита Цонзарова – специалисти от Клиниката по детска кардиология при Националната кардиологична болница, където се намира единственият Референтен център по детска кардиология в България. Заедно с д-р Йовчо Йовев, завеждащ педиатричното отделение в МБАЛ – Добрич, ще прегледат и консултират 20 деца със средна до висока степен на сложност и необходимост от ежегодно проследяване на състоянието. 

Прегледите се финансират от дарения по предварително изготвен график и са напълно безплатни за родителите, които членуват в асоциация „Детско сърце – гр. Добрич“, съобщават от организацията. Тази година инициативата съвпада с 30-ата годишнина от основаването на „Детско сърце – гр. Добрич“.

c