Събота, 17 август 2024

17.08.2024

Последвайте ни

Община Тервел ремонтира още две улици – в с. Жегларци и в общинския център

Изпълнени са още два от общо четиринадесет обекта на Община Тервел, които се финансират по инвестиционната програма , управлявана от МРРБ. Първите два изпълнени обекта бяха за изграждане на новата детска площадка в жк „Изгрев“ и за основен ремонт на ул.18-та в село Зърнево.  

Извършен е основен ремонт на улица 14-та в с. Жегларци  на стойност 250 316  лева. Площта на пътното платно е 3 283 кв. м. Монтирани са и 10 пътни знака. Преди ремонта улицата беше в много лошо състояние. Тя е с голяма дължина и това наложи да се изчака подходящата възможност за финансирането й. Общината предприема мерки да възложи изготвяне на технически проект за основен ремонт на последен малък неремонтиран участък от улица 14-та и на улица 11-та в с. Жегларци, посочва заместник-кметът Дияна Илиева.

Завършил е и основният ремонт на улица „Захари Стоянов“ в град Тервел на стойност 121 000 лева. Площта на пътното платно е 1641 кв. м. Монтирани са и 6 пътни знака.

Изпълнението на инвестиционната програма, финансирана от МРРБ, продължава с пети пореден обект. Той ще позволи изнасянето на движението на тежкотоварните автомобили извън град Тервел. Това ще се постигне чрез изграждане на кръгово кръстовище между улиците „Тича“, „Цар Калоян“ и пътя за с. Полк. Савово.

Към момента са подписани 10 от общо 13-те споразумения за финансиране на Община Тервел от МРРБ. Избрани са изпълнители за 12 от 14-те обекта включени в  програмата. Общината продължава работата си по изпълнението, което е с краен срок за всички обекти 31 декември 2026 г.

Отново припомняме, че програмата е само един от няколкото финансови инструмента, чрез които през тази и следващата година се финансират проектите на Община Тервел. Другите инструменти са Националния план за възстановяване и устойчивост, Програма за развитие на селските райони, в т.ч. и МИГ Тервел-Крушари и субсидията за капиталови разходи на общинския бюджет.

 

 

c