Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Възобновена е дейността на Районното управление в Камено

Главен инспектор Михаил Георгиев е новият началник на Районно управление (РУ) - Камено, което от днес със заповед на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов възстанови дейността си в пълен обем. Това съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР.
През юни 2022 година управлението бе преобразуваното в полицейски участък. С възстановяването на РУ се удовлетворява желанието на местното население, обезпечаването на обществения ред, териториалното обслужване и полицейското присъствие в района да се осъществяват от полицейска структура в пълен обем, а не от полицейски участък.
Районното полицейско управление в Камено е самостоятелна структурна единица на МВР отпреди 15 години. В общината живеят 14 хиляди жители, а за мен като кмет тяхната сигурност е от особена важност. Това е пътят, с обединени усилия полицията и общината да осигурят спокойствието и да гарантират сигурността на гражданите, каза кметът на Камено Жельо Вардунски. Той припомни, че през юни 2022 година са закрити полицейски управления, групи за охрана на държавната граница, както и районни управления, сред които и това в Камено.
Очаквам от новия началник на полицейското управление в Камено главен инспектор Михаил Георгиев да спазва и продължи приоритетите, които сме си поставили в Областната дирекция, а именно: намаляване на пътния травматизъм, превенция на битовата престъпност, борбата с нелегалната миграция, заяви главен комисар Емил Павлов, директор на Областната дирекция на МВР-Бургас.
Главен инспектор Михаил Георгиев е завършил висшето си образование през 1995 г. в Техническия университет "Ангел Кънчев". В системата на МВР е постъпил през 1997 година.

c