Неделя, 28 април 2024

28.04.2024

Последвайте ни

Във връзка с честването на националния празник транзитното движение през прохода Шипка ще се пренасочва към Прохода на Републиката

Във връзка с честването на националния празник на Република България временно се ограничава двупосочното транзитно движение през прохода Шипка, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Стара Загора.
В часовете от 20:00 ч. на 2 март до 18:00 ч. на 3 март движението ще се пренасочва през Прохода на Републиката. 
За област Стара Загора движението на превозни средства ще преминава към Прохода на Републиката по пътя Калофер - Казанлък - Гурково, като пренасочването ще става при пътния възел "Мъглиж". Ограниченията не важат за организирания междуградски автобусен транспорт, уточняват от ОД на МВР. 
За участниците в честването на 3 март в часовете от 6:00 до 12:30 ч. движението ще бъде еднопосочно от Казанлък към връх Шипка, като паркирането ще се извършва по разпореждане на органите на МВР. От 12:30 до 18:00 ч. автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до Казанлък. 
Полицейски екипи ще бъдат разположени на място и ще подпомагат осъществяването на движението. Създадена е и организация за опазване на обществения ред и сигурност по време на честването, посочват още от дирекцията.
За град Стара Загора, във връзка с честването на националния празник на България и с цел безопасното преминаване на паметното шествие с 300-метровото българско знаме, за времето от 10:00 до 13:00 ч. също има създадена временна организация на движението. 
БТА припомня, че на 3 март тържествата ще започнат в 9:30 ч. с благодарствен молебен, отслужен от старозагорския митрополит Киприан в храм-паметника "Св. Рождество Христово" в Шипка. В 11:00 ч. в подножието на Паметника на свободата ще бъде прожектиран филмът "Опълченците на Шипка", след което ще започне тържественото отбелязване на 146 години от Освобождението на България и ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника. Програмата ще завърши с концерт на квартет "Армейска песен". 

c