Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

В дух на патриотизъм и традиция: Семейство от Добрич кръсти сина си в народни носии (СНИМКИ)

Семейството на Десислава и Петър Колеви от Добрич отбелязаха кръщението на сина си Калоян в традиционни народни носии. Събитието се състоя в църквата „Света Троица“, където малкият Калоян беше кръстен във водите на православния ритуал.

Семейство Колеви внимателно обмисли датата на кръщенето, тъй като искали техният син да бъде кръстен преди първата му годишнина и преди 40-те дни до Великден, период, през който според традицията кръщенета не се извършват. Така те решили да насрочат церемонията за 3 март, националния празник на България, който тази година съвпадаше със неделя. Това решение имали и допълнителен смисъл, тъй като датата преди е символизирала възраждането на българската държава, каза за Про Нюз Добрич майката Десислава.

Кръщенето беше последвано от тържество в механа в Стария Добрич, където семейството отпразнува събитието в духа на традиционната българска култура. Носиите, носени от родителите и гостите, добавиха автентичен щрих към празничната атмосфера.

Първото дете на семейство Колеви, Иван, което е на 12 години, също е кръстено преди първата си годишнина. Десислава Колева е общественик и председател на Фондация „Майчина грижа. Организацията е известна с подкрепата си за талантливи деца от Добрич чрез предоставяне на стипендии и възможности за по-нататъшно развитие. Уникалното кръщение на Калоян отразява ангажимента на семейството да запази и популяризира българските традиции и ценности.

Екипът на Про Нюз Добрич желае на млакия Калоян да расте здрав и силен, носейки светлината на вярата в себе си!

Запазваме интимноста на този личен семеен момент и затова по молба на семейството няма да публикуваме снимки с лицата им.

c