Неделя, 13 октомври 2024

13.10.2024

Последвайте ни

В Албена се откри изложение на услуги, технологии, машини и оборудване за дейности на общините

С официалното откриване на изложението „Общинско Експо“ започва най-голямото събитие на НСОРБ – Годишната среща на местните власти. В него се включват представители на бизнеса и неправителствения сектор, предлагащи продукти и услуги за местните власти, както и общини, които представят възможностите за инвестиции, успешно реализирани или предстоящи проекти.

В павилиони на площ около 90 кв. м. и над 600 кв. м. незастроена изложбена площ тази година участват 41 български и чужди компании. Те представят своите продукти в сферата на: поддържане на градската среда, паркове и зелени площи, третиране на отпадъци, енергийна ефективност и ВЕИ, строителство, информационни технологии и телекомуникации и др.

Участници и гости на форума могат да разгледат специализирана комунална, строителна и складова техника и машини, решения за интелигентни градове, офис обзавеждане и оборудване, интелигентни паркинг системи, зарядни станции и соларни системи, машини за сметосъбиране и сметоизвозване и др.

Сред изложителите са и три общини, които представят свои иновативни решения, местния потенциал и традиции, атрактивни събития и културно-историческо наследство.

„Изключително ми е приятно да видя, че интересът на бизнеса към тази успешна инициатива на нашето търговско дружество „НСОРБ-Актив“ става все по-голям, което показва, че усилията си заслужават. Вярвам, че ползата от участието на бизнеса в нашия форум е взаимна, а директните контакти и разговори ще доведат до затвърждаването на стари и установяването на нови партньорства и инициативи за съвместна работа“, каза в приветствието си председателят на УС на НСОРБ Даниел Панов, кмет на Велико Търново.

„Общинското ЕКСПО е уникално място за среща на бизнеса с общините. Със сигурност това не е типичното търговско или специализирано изложение – общинското ЕКСПО е изключителна възможност за среща на бизнеса с местната власт, за представяне на стоки, продукти и услуги пред значителна част от общинските ръководства“, каза Людмила Величкова, управител на „НСОРБ-Актив“ ЕООД.

c