Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Успешно начало за спортния сезон по подводен риболов за клуб "Портус Кариа" от Шабла

Състезателите от Морски клуб „Портус Кариа“ в Шабла имаха много успешно участие в състезанието по подводен риболов за купа "Бяла" - възпоменателен турнир в памет на Димитър Минев и II-кръг от купа "България" на Българска федерация по подводни спортове (БФПС).

 Надпреварата се организира за втора поредна година с финансовата подкрепа на община Бяла и със съдействието на СНЦ "Морски клуб Портус Кариа", Сдружение "Черноморска котка", МИРГ "Български черноморски сговор Аврен-Долни Чифлик-Бяла" и БФПС.

 Участие в турнира взеха 31 състезатели от 10 български клуба, от които 21 предадоха валиден улов.

Главният съдия Нелко Йорданов от Морски клуб "Портус Кариа" определи състезателна зона в акваторията, заключена между нос Черни нос на север и нос Кочан на юг.

Дежурен делегат на БФПС, протоколчик на резултатите и съорганизатор беше председателят на шабленския клуб Димитър Франгов, който също така взе участие в надпреварата и като състезател.

Честта на шабленската морска и харпунджийска школа защитаваха още 4-ма състезателя – капитанът Венцислав Георгиев, Йовчо Николов, Петър Петров и Злати Димитров. Състезателите от клуба в Шабла направиха много добро участие и дадоха добър тласък на отбора за бъдещите състезания, предавайки разнообразен и екзотичен улов.

Най-напред от клуба на 7-мо място се класира Йовчо Николов с предадени общо 6 риби - 2 солидни морски врани, 1 лабрида и 3 платерини. Едната от враните тежеше впечатляващите 1810 гр., само 5 грама по-малко от тази на Николай Танев от клуб "Черноморец", гр. Бургас. Така Йовчо се размина на косъм от трофея за най-голяма риба.

Петър Петров предаде улов от 3 валидни екземпляра - 2 морски врани и 1 платерина, което го класира на 14-то място.

Злати Димитров предаде 4 риби - 1 лаврак, 1 морска врана и 2 платерини. Рядкосрещаният лаврак с тегло 905 гр. за съжаление за малко не влезна в 1000 грамовия минимум, за да бъде валиден. Това отреди на Злати класиране на 17-то място.

Петър Петров предаде улов от 3 валидни екземпляра - 2 морски врани и 1 платерина, което го класира на 14-то място.

Следващото участие на шабленските харпунджии е на 06.07.2024 г., когато предстои III-ри кръг за купа „България“ в гр. Несебър. Нарядът за главен съдия отново е връчен на безкомпромисния шабленец Нелко Йорданов.

c