Неделя, 28 април 2024

28.04.2024

Последвайте ни

Университетът за национално и световно стопанство зае трето място в отборното класиране в Зимния университет и Университетските зимни игри

Студентите от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) за поредна година взеха участие в Зимния университет и Университетските зимни игри, организирани съвместно от Националното представителство на студентските съвети в Република България и Асоциацията за университетски спорт “Академик". За първи път в историята на Зимните университетски игри УНСС успя да заеме трето място в общото отборно класиране в конкуренция с 28 висши училища, съобщават днес от университета.
Студентите от УНСС се включват в надпреварата за отличията в шест дисциплини: сноуборд, ски рали, ски алпийски дисциплини - гигантски слалом, ски бягане, снежна щафета и бърза шейна. Голям успех постигат двама от представителите на делегацията, които се състезаваха в дисциплините сноуборд и ски алпийски дисциплини.
В дисциплината сноуборд за жени златния медал грабна Виктория Янчева, от втори курс, специалност “Бизнес информатика и комуникации с преподаване на английски език“.
В състезанието по гигантски слалом за мъже Антон Томов от четвърти курс, специалност “Икономика на транспорта и енергетиката“, спечели бронзов медал.
В тазгодишното четиринадесето издание на Зимния университет взеха участие 420 студенти от 28 висши училища. Зимният университет цели изграждането на активен диалог между студентските общности на висшите училища посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития. Форумът ги обединява да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности, допълват от висшето училище.
/ЙВЛ

c