Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Бургас ще обучава медицински сестри в Добрич

Разкриването на филиал за обучение по специалност „Медицинска сестра“ ще бъде обсъдено на предстоящото заседание на Общинския съвет в Добрич.

От администрацията посочват, че по този начцин "ще се осигури по-добър достъп на населението от региона до специализирана и качествена здравна помощ и ще допринесе за подобряване на здравно-демографските показатели. След промените в Националната карта за висшето образование направихме ново проучване за разкриване на филиал".

Интерес към намерението на Общината, подкрепено през годините от всички народни представители от област Добрич,е проявил Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ град Бургас, един от най-престижните университети в България.

В университета преподават висококвалифицирани преподаватели, организацията и управлението на образователния процес е в съответствие с Европейските изисквания и критерии за качествен образователен и изследователски процес. По качество на научните изследвания е класиран на едно от първите места в България по системата „Хирш“ за принос в науката, посочват от общинската администрация.

Академичното ръководство и преподавателският състав работи заедно за поддържане и повишаване на качеството на образование, непрекъснато актуализиране на учебните програми, възможности за кариерно развитие по време на обучение на студентите си и след това, развиване на потенциала и натрупване на опит. Университетът има установени активни научни връзки с институти и университети от Англия, Франция, Германия, Русия, Румъния, Турция, Испания, Италия, Унгария, Сърбия, Полша, Словения, Словакия и други.

В тази връзка общинската администрация предлага на Общинския съвет даа даде съгласие за разкриване на филиал в град Добрич в структурата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - град Бургас за обучение по специалност „Медицинска сестра“

c