Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Ученици от Хърватия изучаваха в Добрич нов метод на учене чрез преживяване

По време на лагера учениците работеха в екипи за създаването на проектна идея за град на мечтите

Петнадесет ученици и трима учители от хърватското училище „Ivan Švear“ посетиха Добрич и региона в рамките на проект „Creativity and innovation through experiential teaching“, чиято цел е да популяризира иновативния метод на преподаване – Учене чрез преживяване. Домакин на гостите беше Частна профилирана гимназия „Райко Цончев“

В продължение на две седмици гостите от Хърватия имаха възможност да посетят и активно да участват в уроци по предприемачество, английски език, история, химия, иновативен предмет себепознание и личностно развитие и да наблюдават интерактивен Монтесори час.

Седмицата започна с двудневен Иновационен лагер по модела и с подкрепата на Junior Achievement, България. По време на лагера ученици от двете училища работеха в екипи за създаването на проектна идея за град на мечтите. Завършените презентации бяха оценени от жури с представители на двете страни.

В края на своя престой гостите участваха в интерактивни работилници в Регионален Археологически музей и Художествена галерия – Добрич. Те наблюдаваха и възстановка в Етнографска къща на традиционен обичай за Лазаровден.

На еднодневно пътуване до Исторически парк, с. Неофит Рилски, групата се потопи в различните исторически епохи и приложиха метода „учене чрез преживяване‘‘ на практика.

c