Сряда, 14 август 2024

14.08.2024

Последвайте ни

Ученик от ЧПГ „Райко Цончев“ в Добрич е победител в конкурс „Медийната грамотност е…“

Йоанна Зъбчева, Владимир Атанасов и Весел Стоянов са тримата победители във второто издание на младежкия конкурс за кратко видео на тема „Медийната грамотност е…“. Това съобщават организаторите от „Коалиция за медийна грамотност“ (КМГ).

Конкурсът е насочен към младежи на възраст от 14 до 35 години. Петчленно жури е оценявало творбите на близо 40 кандидатури на ученици и студенти от цялата страна. Водещите критерии за определяне на тримата победители са били оригиналност на идеята, разбираемост и въздействие на посланието, и техническа реализация на видеото. „Предложенията на Йоанна, Владимир и Весел събраха най-висок брой точки в гласуването на членовете на журито и всеки от тях ще получи наградата в конкурса – техника по техен избор на стойност 1100 лева“, посочват от „Коалиция за медийна грамотност“.

Весел Стоянов е на 17 години и учи предприемачество в частната гимназия „Райко Цончев“ в Добрич. Разказва, че обича всички форми на изкуството, но голямата му страст е киното, посочват организаторите на конкурса. По думите им той е направил впечатление на членовете на журито с интересната си идея за „краля на Англия“.

Видеоконкурсът се провежда в рамките на кампанията „Дни на медийна грамотност 2024“, с подкрепата на посолството на САЩ в България по програмата „Малки грантове“.

c