Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

ЦИК обяви мандатите и избраните депутати от област Добрич

С решение № 1896-НС Централната избирателна комисия обяви резултатите от гласуването и разпределението на мандатите в Четиридесет и деветото Народно събрание

Както Про Нюз Добрич вече писа, петте мандата се разпределят между пет формации: ГЕРБ-СДС, “Продължаваме промяната - Демократична България”, “Възраждане”, “БСП за България” и Движението за права и свободи (ДПС).  

С друго свое решение ЦИК подрежда кандидатите за народни представители според броя на получените предпочитания (преференциите) в списък А и списък Б поотделно за всяка листа и за всеки изборен район, съгласно приложението.

От там става ясно, че новите народни представители от 8 МИР Добрич са: Деница Евгениева Сачева (ГЕРБ-СДС), Ивайло Николаев Мирчев (ПП-ДБ), Константина Венциславова Петрова (Възраждане), Мая Йорданова Димитрова (БСП за България) и Ертен Белгинова Анисова (ДПС).

 

Деница Сачева, ГЕРБ-СДС

Родена на 2 ноември 1973 г. в София

По образование е магистър по здравен мениджмънт от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас и магистър по връзки с обществеността от Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Притежава бакалавърска степен по социална педагогика от Югозападния университет „Неофит Рилски“ – гр. Благоевград.

Започва кариерата си в Министерството на труда и социалната политика, където заема различни позиции – от специалист до ръководител сектор в Националния център за социално подпомагане. През 1999 г. заема длъжността началник на дирекция “Международно сътрудничество, европейска интеграция и проекти” в Националната здравноосигурителна каса. В периода 1999-2001 г. е началник на кабинета на министъра на здравеопазването, като отговоря за връзките с международните институции, Международния валутен фонд, Световната банка и Европейската комисия.

От 2016 г. до април 2017 г. е била заместник-министър на труда и социалната политика. В периода май 2017 – декември 2019 г. е заместник-министър на образованието и науката. Народен представител в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание.

Член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, областен координатор на партията

  

Ивайло Мирчев, Продължаваме промяната - Демократична България

Роден на 6 май 1980 година в Добрич.

Завършва бакалавър в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ със специалност Маркетинг, както и магистратура в БАН и със специалност Финанси. От 2010 година работи в сферата на Информационните технологии и списва личен блог на тази тема. През 2014 година основава компанията Pro Smart System, която разработва IoT решения, които помагат на хората да използват енергията в дома си по-разумно, със силен фокус върху изследователската и развойна дейност, както и международната търговия.

Народен представител от 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание, председател на постоянната Комисия по дигитализация, електронно управление и информационни технологии към XLVI народно събрание на Република България. Член е на Изпълнителния съвет на “Да, България!”

Константина Петрова, „Възраждане“

Родена на 20 юни 1992 г. в Добрич.

Средното си образование завършва в ЕГ „Гео Милев“. Бакалавър е по „Икономика на строителството“ от Икономически университет – Варна и магистър по „Регионално развитие“ от Университета за национално и световно стопанство, специализира ВиК инженерство.

Преди да влезе в парламента работи като финансов експерт на чуждестранна фирма за недвижими имоти.

Народен представител в 48-ото Народно събрание.

Омъжена с едно дете.

Председател на партията в Добрич.

Мая Димитрова, „БСП за България“

Родена на 9 септември 1965 г. в Оряхово

Завършила е Технически университет – Варна със специалност „Машинен инженер“, Икономически университет – Варна със специалност „Икономика и мениджмънт“, има и юридическо образование.

Работила е като учител в Тервел и Генерал Тошево,  била е помощник-директор във ФСГ „Васил Левски“ в Добрич. От 14 години работи като адвокат на свободна практика.

Председател е на Общинския съвет на БСП. Четири мандата общински съветник от БСП в Добрич. От ноември 2019 г. е председател на Общинския съвет.

Народен представител в 45-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание.

Омъжена е, с двама сина.

Ертен Анисова, ДПС

Родена на 25 април 1990 г. в Добрич

Дипломиран юрист и политолог с магистърски степени по „Право“ и „Международни икономически отношения“ от Великотърновския университет „Св. св Кирил и Методий“ и бакалавърска степен по „Политология“  от Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Тя бе зам. -председател на Комисията по правни въпроси в 48-ото Народно събрание.

Член е на Централния оперативен съвет на Младежко ДПС с ресор екология.

 

c