Неделя, 29 септември 2024

29.09.2024

Последвайте ни

Трима израелци, обявени за изчезнали след атаката на "Хамас" на 7 октомври, са взети за заложници в Газа, съобщи израелската армия

Трима израелци, обявени за изчезнали след атаката на "Хамас" на 7 октомври, са държани като заложници в ивицата Газа, съобщи днес израелската армия, цитирана от Франс прес.
"Трима наши граждани, обявени за изчезнали до момента, са идентифицирани като заложници и семействата им са информирани", заяви говорителят на израелската армия Даниел Хагари.
С това броят на хората, които все още се държани за заложници в Газа от 7 октомври насам, достигна 132 души по данни на израелските власти.
При атаката на "Хамас" в южната част на Израел загинаха общо около 1140 души, предимно цивилни, а около 250 души бяха отвлечени и отведени в Газа, като около 100 от тях бяха освободени при сключването на временно примирие в края на ноември.
В отговор на нападението Израел се зарече да "унищожи" палестинското ислямистко движение, а от началото на военните действия в ивицата Газа вече са убити 22 438 души, предимно жени, юноши и деца, според последни данни на здравното министерство на "Хамас" от днес. 

c