Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Три златни медала за ИСУ "Н. Й. Вапцаров" в Генерал Тошево от състезанието Spelling Bee

Три златни медала завоюваха възпитаниците на Иновативно Средно училище "Н. Й. Вапцаров" в Ген. Тошево от регионалните кръгове на Национално състезание Spelling Bee (за ученици от прогимназиален етап) и Spelling Bee Jounior (за ученици от начален етап). В него участваха Яница Георгиева и Фрея Реди от шести клас, Рауф Алтай и Йордан Спасов от четвърти клас. Трима от тях постигнаха изумителна победа и заслужиха три златни медала.

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.

Победа в надпревара от ранга на Spelling Bee е гордост както за училището ни, така и за гр. Генерал Тошево, посочват от убечното заведение. В състезанието взеха участие учениците от държавни и частни училища от Варна, Шумен, Добрич и др., спечелили първо и второ място на училищния кръг на състезанието. Регионалният кръг излъчва общо трима национални финалисти – двамата златни медалисти от двете му фази и подгласника от фазата на първенците в училищните състезания. Те ще се явят на националния финал на състезанието в Американския колеж, гр. София на 22 и 23 април. 

Яница и Фрея ще участват и в летния езиков лагер на националните финалисти.

c