Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

The Sun рекламира курорта Албена като неоткрита за британците дестинация

The Sun - едно от най-големите британски списания, публикува текст, в който представя курорта Албена като неоткрита дестинация за почиващите от Обединеното кралство.

„Една  неоткрита част от Европа ще стане популярна сред британците, които искат евтини почивки. Албена, в България, е по-малко известна от туристите от Обединеното кралство, които често се отправят към Слънчев бряг вместо това.

Туристическите компании Travelgenix и Jupita обаче се обединиха, за да представят Албена като алтернативна гореща точка за почивка.

Анди Спейт, главен изпълнителен директор на Travelgenix, казва пред TTG : „Това е вълнуваща дестинация за отваряне към туристическата индустрия на Обединеното кралство и ние сме развълнувани, че бяхме такава неразделна част от това. „Порталът за агенти е фантастичен и агентите ще бъдат наистина изненадани от предлаганите достъпни цени.“ Добави, че това е "феноменална алтернатива на други рентабилни плажни почивки като Турция".

„Плажната ивица от две мили се счита за една от най-добрите в страната, с чадъри и шезлонги под наем само за 45 пенса, както и магазини и кафенета, разположени по крайбрежната алея. Алкохолът е евтин в България, бирата е само за няколко паунда, а коктейлите - по-малко от пет“, посочва изданието. Той обръща внимание и на плажните библиотеки в Албена с повече от 6000 книги, които могат да се ползват безплатно. Аквапаркът Aquamania е оценен като 8-ми най-добър в Европа . Разполага както с пързалки за възрастни, така и с деца, както и с бавни реки с безплатен вход за някои гости на хотела.

Любителите на спорта също ще харесат курорта, тъй като има набор от дейности за избор в курорта, включително водни спортове като каяк, както и голф и тенис, пише The Sun. Специално внимание се обръща на природния резерват Балтата и близкото разстояние до летището във Варна.

Пакетните ваканции могат да бъдат намерени само за £246 на човек с LoveHolidays, въпреки че ол инклузив почивките са само £274. Почивки с Balkan Holidays могат да бъдат намерени само за £398 при отсядане в тризвезден хотел Hotel Vita Park, или ако искате почивка с 5*, останете в Maritim Hotel Paradise Blue за £729, пише още списанието.

c