Понеделник, 17 юни 2024

17.06.2024

Последвайте ни

Стоян Златев, к.к. Албена: Посетителите търсят чисти плажове със знака на “Син флаг”

За рекордна 28-ма година курортен комплекс "Албена" с отличие за чист и сигурен плаж

Курортно селище “Албена” днес бе домакин на 29-тата церемония по връчване на наградите “Син флаг” за чисти и сигурни плажове и яхтени пристанища на Световната фондация за екологично образование.

За 28-ма поредна година плажът на “Албена” АД е отличен с престижната награда, която е не само за чистота и сигурност, но и за опазване на околната среда. Мнозина туристи от Европа и целия свят предпочитат плажовете под “Син флаг”, за да прекарат спокойно и сигурно лятната си почивка.

Плажовете на Албена са цели 21 и се нареждат сред най-добрите в България. Ивицата им е дълга повече от 6 км. и е широка до 150 м. Брегът е полегат, а морето - плитко и ласкаво. Разнообразието от водни спортове, атракциони и площадки превръща плажа на Албена в любимо място за всеки.

“Плажът ни трябва да е екологично чист, да няма никакви замърсявания, а през годината не трябва да има никакви оплаквания от гости, свързани с екологията и чистотата на плажа и курорта, за да поддържаме “Син флаг” всяка година. Радваме се, че това се случва”, каза Стоян Златев, ръководител на отдел “Сектор Спорт” в курортен комплекс “Албена”.

Курортен комплекс Албена започва постепенното отваряне за сезона, като до края на месец май ще бъдат отворени всички 30 хотела в комплекса. Посетителите търсят чисти плажове със знака на “Син флаг”. Очакванията на представителя на Албена са за добър сезон, очаква се с last minute резервациите (бел. авт. преференциални резервации в последния момент) да се надминат и предните години.

c