Понеделник, 17 юни 2024

17.06.2024

Последвайте ни

Три плажа в област Добрич получиха "Син флаг" за чисти и сигурни плажове (СНИМКИ)

Домакин на церемонията по награждаване беше курортно селище “Албена”

Световната фондация за екологично образование и нейният представител Движение “Син флаг” връчи за 29-та поредна година (от 4.7.1995 г.) наградите за чисти и сигурни плажове и яхтени пристанища и опазване на околната среда по крайбрежието.

Тази година са наградени близо 5000 плажа в целия свят, а в България те са 22 или 7% от всички плажове в страната, съобщи по време на награждаването Станимир Димитров, представител на Движение “Син флаг”.

Домакин на церемонията беше курортно селище “Албена” и хотел Maritim Paradise Blue*****. Курортът тази година отбелязва и 55 години от създаването си.

Международно жури на програмата “Син флаг” заседава на 24.04.2024 г. в Копенхаген, Дания. Всички кандидати от българска страна

Сред плажовете, които печелят признанието “Син флаг” се отличават и три плажа в област Добрич – два в община Балчик и един в община Каварна. Това са плаж “Бялата лагуна”, плаж “Албена” и плаж “Кранево-Север”.

Отличени са и плажовете (съответно от юг на север) "Аркутино", "Дюни-Юг", "Дюни", "Харманите", "Созопол-Централен", плаж "Къмпинг "Черноморец", "Поморие-Изток", "Несебър-Юг", "Слънчев бряг-Юг", "Слънчев бряг-Централен", "Слънчев бряг-Север", "Свети Влас-Централен", "Свети Влас-Нов плаж", "Свети Влас-Изток", "Обзор-Централен", "Бяла-Юг", плаж "Хижа "Черноморец",  "Слънчев ден" и "Златни пясъци". Наградено е и яхтено пристанище "Марина Диневи".

c