Понеделник, 17 юни 2024

17.06.2024

Последвайте ни

Веселин Стоев, к.к. Бялата лагуна: На други места, когато флагът е червен, при нас е зелен

За 8-ма поредна година курортен комплекс "Бялата лагуна" с отличие за чист и сигурен плаж

Курортно селище “Албена” днес бе домакин на 29-тата церемония по връчване на наградите “Син флаг” за чисти и сигурни плажове и яхтени пристанища на Световната фондация за екологично образование.

Сред отличените плажове е и плаж “Бялата лагуна”, така той се нарежда сред 22-та най-добри плажа в страната и един от трите най-чисти и сигурни плажове в област Добрич, наред с плаж “Албена” и “Кранево-Север”.

Плажът на “Бялата лагуна” участва и печели приза “Син флаг” за 8-ма поредна година, каза Веселин Стоев, старши спасител във Ваканционно селище “Бялата Лагуна” – “Откакто сме го взели, не сме го губили, поддържаме си нивото, дори го подобряваме всячески. Туристите са доволни, също и международните и българските проверяващи, които са идвали на проверки”, допълва той.

Главният спасител на “Бялата Лагуна” не очаква много по-различен сезон от предходните. Казва, че туристите са както чуждестранни, така и български, като през времената на ковид пандемията не е имало голям спад на посещаемостта на плажа. “При нас условията са доста добри за семейства с малки деца, морето и местността са спокойни, имаме доста басейни, а плажът е защитен от вълнение от близката морска буна. На други места, когато флагът е червен, при нас може да е зелен”, казва Веселин Стоев.

c