Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

СУ „Христо Ботев“ в Балчик изпрати випуск 2024

Балната нощ на 81-вия випуск на балчишката гимназия „Христо Ботев“ завърши тази сутрин по традиция пред вратите на последното им училище с традиционното броене от 1 до 12 и празнични възгласи.

53-мата зрелостници от трите паралелки - с профили природни науки, хуманитарни науки, професия готвач, преминават в нов етап от своя живот – поемат пътя към университета, работното място, семейството…

На звездна церемония снощи те дефилираха в цялата си прелест по червения килим в центъра на Балчик, събирайки овациите на многолюдния площад.

Дипломите им за завършено средно образование ще бъдат връчени на специално събитие през месец юни от кмета на общината Николай Ангелов, който  им заръча да празнуват така, че да запомнят балната си нощ.

„И тази година се събрахме на градския площад, за да се поздравим и честитим завършването на поредния випуск на балчишката гимназия. Уважаеми родители, поздравявам ви, че сте отгледали и възпитали толкова прекрасни деца. Всички се убедихме колко са красиви и горди по червения килим. Скъпи абитуриенти, балът не е една вечер от вашия живот. С този абитуриентски бал вие затваряте не една страница, а цяла глава от тази необятна книга, наречена живот. Пожелавам ви тази вечер да е прекрасна, незабравима, да се веселите“ – честити Николай Ангелов завършването им като зрели личности.

Тазгодишният "Ученик на годината" на СУ "Христо Ботев" е Валентина Радкова от 12. б - за отличен успех, активна обществена и извънкласна дейност, а абитуриентката, която получава третата награда в памет на Георги Андонов, изразяваща се в позлатен плакет и заплащане на семестриалните такси в първата година от следването, е Паолина Цонева за постигнат висок успех. По думите на Пламен Парушев наградата в името на неговия баща е ежегодна и ще продължи да се връчва на святата дата 24 май.
Източник: Радио Варна
c