Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Стоян Господинов от Добрич журира националния конкурс „Топ 10 български танцов фолклор“

Тази вечер от 19:30 часа в Зала-1 на НДК красив спектакъл ще сътворят изпълнения на ТОП 10 български фолклорни танцови ансамбли и състави.

Сред хората, които поемат най-голямата отговорност в първото издание на националния конкурс, са членовете на журито. Те са експерти в областта на българския фолклор и танцово изкуство. За нас е чест, че именно те поеха нелеката задача да отсъдят и класират ансамблите. Сред тях е Стоян Господинов - хореограф и главен художествен ръководител на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“, Добрич. Работил е с редица български фолклорни състави: ПФТС „Добруджа“, ФА „Бизоне“ – Каварна, Клуб за автентичен фолклор „Добруджа“, ФА „Българка”- Шабла.

Единственото, което определя танцьорите като „любители“ е фактът, че те не са танцьори по професия. Но това, което ще видите на сцената, е плод на хиляди часове тежки репетиции, стотици сценични изяви, десетки турнета в страната и чужбина. И най-вече, незабравимото изпълнение на финалистите от ТОП 10 е плод на всеотдайност, талант и любов към България, споделят организаторите.

c