Събота, 15 юни 2024

15.06.2024

Последвайте ни

Стартира прием по НОИ в СБР "Медика - Албена" за 2023 г.

Специализираната болница за рехабилитация „Медика-Албена“ във ваканционно селище „Албена“ започна прием на пациенти по програмата за профилактика и рехабилитация на Националния осигурителен институт за 2023 година.

Средствата по нея се отпускат на български граждани, осигурени за общо заболяване, майчинство и/или трудова злополука и професионална болест, или получаващи лична пенсия за инвалидност, удостоверена с актуално решение на ТЕЛК/НЕЛК. Програмите на специализираната болница са насочени към лица, страдащи от заболявания на централната и периферната нервна система, на опорно-двигателния апарат, или диагностицирани с професионална болест. За повлияване на здравословното състояние се прилага широк спектър от лечебни процедури, съобразени с индивидуалната анамнеза на всеки пациент – вани с лековита минерална вода от изворите на Албена, апликации с лиманна кал от Варненското езеро, кинезитерапия, електротерапия, топлолечение, светлолечение и рефлексотерапия.  

Програмата на Националния осигурителен институт покрива средствата за до 4 лечебни процедури дневно, нощувка и частично за хранене. На място се доплащат 22,00 лв./ден за хранене и еднократна такса за резервация в размер на 30,00 лв. По желание и  срещу еднократно заплащане на 140,00 лв. за целия период на рехабилитация може да се добави и пакет за ползване на покрит и открит плувен минерален басейн с прилежащи шезлонги и фитнес. Лекуваните се настаняват в двойни стаи, разполагащи със собствен санитарен възел, климатик и телевизор. Паркирането на моторни превозни средства на територията на Албена се извършва спрямо действащите към момента цени и условия. 

Записването за профилактика и рехабилитация в СБР „Медика-Албена“ става на телефон: +359 700 12 110 - всеки ден от 09.00 до 17.00 часа, или на e-mail адрес: online@albena.bg

Информация за противопоказни заболявания при лечение в СБР „Медика-Албена“ могат да бъдат намерени ТУК.

Повече за програмата на НОИ за профилактика и рехабилитация може да бъде намерена ТУК.

Освен по програмата на НОИ, СБР „Медика – Албена“ приема пациенти по РЗОК/НЗОК, както и за предоставяне на Комплексна здравна услуга – свободен прием.

c