Петък, 17 май 2024

17.05.2024

Последвайте ни

Старозагорският парк "Пети октомври" беше украсен в червено-бяла премяна за 1 март

Старозагорският парк „Пети октомври“ „облече“ червено-бяла премяна по повод 1 март днес. По алеите на централния парк беше направена своеобразна изложба на открито, наречена "Традиционно творчество и екологично образование". В нея детски градини и училища показаха традиционните Пижо и Пенда, както и различни арт инсталации и творби, свързани с Баба Марта.
„Честита Баба Марта! Благодаря, че днес сте тук, че подкрепихте тази пъстра, осеяна с щастие и добро настроение инициатива на Общината. Поздравления за децата, учителите и родителите, които сръчно измайсториха тези красоти. Бъдете здрави!“, пожела на присъстващите заместник-кметът Милена Желева.
„Личи си голямото старание на всички, за да бъде този празник толкова истински и пъстър днес. Настроението е първомартенско и излъчва щастие. Здраве и надежда пожелавам и нека нишката, която свързва българското в нас, да я пазим и почитаме винаги. Честит 1-и март!“, допълни и другият заместник в местната администрация Надежда Чакърова.
Инициатива е подкрепена, приветствана и осъществена с много талант и емоция от децата от 21 градини, 11 училища и 14 читалища на територията на община Стара Загора.

c