Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Станимира Петрова за поредна година е най-добрият спортист на Добрич

Станимира Петрова от СК “Бокс – Добруджа” е спортист на годината в Добрич

Станимира Петрова бе избрана за спортист на година за 2023 година. В избора тази година участваха 49 представители на Община град Добрич, Общински съвет Добрич, медии и спортните клубове в града.

Петрова събра 316 точки, с което стана спортист на годината. На второ място с 228 точки е гросмайсторът Момчил Петков, а трети с 228 точки е кикбоксьорът Диян Димитров.

Състоянието на Спортист № 1 на Добрич Станимира Петрова е стабилно, предстои операция 

Станимира Петрова е носител на златен медал от купа "Странджа" и 4-кратен носител на купа "Странджа", европейски шампион по бокс в Полша, квота за Олимпийските игри в Париж, златен медалист от МГ - Полша и републикански шампион по бокс за 2023 година. Те бе избрана за спортист на годината за 2022 година в Добрич.

Вторият в класацията Момчил Петков от ЦСО-ШК "Енергия 21" е носител на първа награда по класически шах на първа маса в два етапа, като състезател в отборното първенство на Норвегия за мъже, 4-то място в конкуренция  с  повече от 2000 играчи във веригата в Гран При Румъния от шест турнира по класически шах, рапид и блиц, 3-то  място класически шах в София (България) в държавно индивидуално първенство за мъже, 1-во място по рейтинг  на ФИДЕ  при младежите от България на възраст до 20 години.  Световната федерация по шах ФИДЕ публикува ранглиста всеки месец на първо число.  Момчил  продължава да е номер едно в България,  последователно 38 месеца. 18 годишният Момчил  Петков е най-млад гросмайстор на България. Момчил  счупи  рекордът  на гросмайстор Веселин Топалов, световен шампион по шах е счупен на 16 години, 5 месеца и 19 дни.

Третият в класацията Диян Димитров е европейски шампион по кикбокс – К1, кат. до 60 кг. ЕП 2023 г. - гр. Истанбул, шампион кикбокс – К1, кат. до 60 кг. Световна купа 2023 г. – гр. Будапеща, вицешампион кикбокс – К1, кат. до 60 кг. Световна Купа 2023 г. – гр. Истанбул и номер 1  кикбокс – К1, кат. до 60 кг. Световна ранглиста на WAKO.

Награждаването ще се проведе на специална церемония на 19 декември от 18:30 часа в Бакарди клуб Добрич.

c