Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Срокът за край на ремонта на пътя Кардам – Ген. Тошево е месец май тази година

Срокът за приключване на ремонта на пътя Генерал Тошево – ГКПП Кардам е удължен до месец май 2022 година. Това се казва в отговора на министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов на питане от депутата Ивайло Мирчев.

Народният представител сподели пред Про Нюз Добрич, че в приемната му в Добрич са подадени многобройни сигнали за лошото състояние на второкласния път II-29 Генерал Тошево – ГКПП Кардам. Екипът му е установил, че ремонтът все още не е завършен и преминаването по него е силно затруднено. Плануваният срок за приключване на дейностите е бил октомври 2021 г., но не е спазен.

От отговора от МРРБ е станало ясно, че през април 2021 г. ремонтът на отсечката на стойност 5 млн. лева е започнал и не е приключил в срок (октомври 2021 г.). Причината - деформации на железопътния надлез при км 76 + 635. Специалисти от Института по пътища и мостове са извършили обследване на надлеза и са констатирали, че деформациите на мостовата конструкция в зоната на стълб 2 са предпоставка за аварийно състояние. Предстоят аварийно-възстановителни работи на надлеза.

Срокът за цялостно приключване на ремонта на пътя е удължен до май 2022 г. За пътната отсечка предстои да се положи новият асфалт, да се сложат ограничителни и пътни знаци, както и маркировка.

Иво Мирчев посочва, че реализирането на този ремонт е важно за гражданите и за безопасните и комфортните условия за движение. „Ще следим дали до 4 месеца ремонтът ще бъде завършен, както изисква новият срок“ казва депутатът.

c