Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Среща за ранното детско развитие организира Регионална библиотека „Христо Ботев“ във Враца

Регионална библиотека „Христо Ботев" - Враца организира днес среща, посветена на интелектуалното, емоционалното, социалното и физическото развитие на бебетата и децата до 3-годишна възраст, съобщиха от институцията. Причината да изберат точно тази възраст е, че човек никога след това не претърпява толкова огромно развитие в живота си, както до тригодишната си възраст, сподели за БТА експертът от библиотеката Милена Николова. По думите й дотогава могат да се установят и всички онези белези, които подсказват, че може би има нещо, на което трябва да се обърне повече внимание.
Специален гост ще бъде Галя Минева, представител на програмата КиндиРу във Враца, а онлайн ще се включи Мая Василева, специалист по ранно детско развитие, експерт по невроразвитийно образование и основател на КиндиРу в България. Те ще отговорят на всички въпроси, свързани с възрастовите потребности и възможности на детето, обясни Николова и допълни, че КиндиРу е научнообоснована сензорно-моторна перцептуална програма и представлява система от занимания и игри, които стимулират интелектуалното, емоционалното, социалното и физическото развитие на бебетата и децата. Участниците в срещата ще имат възможността да се запознаят с богатия фонд на библиотеката, свързан с ранното детско развитие.
Това ще е първата от поредица срещи, които ще бъдат организирани на теми, за които е установено, че читателите търсят информация, посочи Милена Николова. „Започваме с ранното развитие на децата. Ако има интерес можем да продължим с други теми за детското развитие, с развитието на тийнейджърите, на младежите, да организираме срещи с психолози, със специалисти по здравословен начин на живот, да обърнем внимание на биохраните“, обясни Милена Николова. 
 

c