Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Според Борис Бонев вариантът да се избере ротационен председател на СОС на 25 януари отпада

Според Борис Бонев вариантът да се избере ротационен председател на СОС на 25 януари отпада, защото след срещата днес е станало ясно, че БСП не биха подкрепили ротационен председател. Това беше една конструктивна среща, на която имаше въпроси, на които успяхме да намерим отговори. Разбира се, по най-важния въпрос – избор на председател на Столичният общински съвет (СОС), нямаме конкретно лице, както и как и по какъв начин да бъде избрано това лице, каза общинският съветник от "Продължаваме промяната-Демократична България" ("Спаси София") Борис Бонев след срещата за разговори за намиране на решение, с което да се излезе от кризисната ситуация в СОС.  
Срещите за разговори, в които общинските съветници търсят решение за преодоляване на кризата в Столичната община, продължиха и днес, след като на 11 януари отново не успяха да изберат председател на съвета.
По думите на Бонев това не са разговори за коалиции, а затова как да се "отпуши работата" на СОС. Още тази седмица ще организираме среща, в която ще бъде представена рамката на бюджета на столицата, каза Бонев. Той допълни, че с представянето на рамката, се надява да отговорят на много от въпросите на общинските съветници.
Жалко е, че други две групи от СОС, визирам ГЕРБ и „Възраждане“, въпреки отправената покана, не присъстваха, каза Бонев. По-рано днес от "Възраждане" изпратиха позиция, в която заявяват, че са получили покана, но тъй като до момента никой от посредниците в разговора или самите управляващи в София не са поели ясен ангажимент, че ще изпълнят задължителното условие, поставено от "Възраждане",  свързано с възстановяването на Паметника на Съветската армия, те няма да присъстват на днешните разговори. 

c