Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

СКЛА "Добруджа Добрич" с бронзов медал в трибоя от националните шампионати

Миналия уикенд в зала „Асикс Арена" в София се проведе последният старт от Националните шампионати от зимния сезон – за най-малките, под 14-годишните момичета и момчета. Участваха 245 момичета и 120 момчета от цяла България. Децата се състезаваха през целия ден от сутринта в 8:30 до  19:00 ч. в три дисциплини /60 м, скок дължина и 600-800 м/ - трибой.

СКЛА ,,Добруджа Добрич" взе участие с 8 състезатели - 5 момичета и 3 момчета, които се раздаваха смело и с много хъс до последния метър.

Мирела Минчева се пребори да стъпи на почетната стълбичка и да получи своя дълго чакан медал. Тя започна състезанието с лично постижение на 60 м гладко бягане с резултат 8.43, като това й отпреди третото място във временното класирането. Последва скок на дължина, където също с лично постижение от 4.78 зае 5-ото място сред всички момичета. Преди последната дисциплина - на 600 м, точките и силите на момичетата в първата десетка бяха много изравнени.

600 м е дисциплината, в която трябва да си бърз, издръжлив, умен и, най-вече, да го правиш от сърце. В тази силна 10-ка СКЛА ,,Добруджа Добрич" имаше още една състезателка - Радина Радева, която преди бягането на 600 м вървеше с 9-и резултат. „Започна едно много вълнуващо и жестоко бягане и игра на нерви. Мира и Ради бягаха рамо до рамо от първата обиколка, залата замлъкна за миг, така продължиха уверено напред и втората обиколка. Едва в третата обиколка една състезателка се намести между тях, но бягането бе спечелено от Мирела /с най-добро постижение от всички момичета 1.46.10/, а Ради се нареди с трето време на 600 м /1.46.72/“, споделиха треньорите Силвия и Милен Петрови.

Мирела се нареди на 3-то място с бронзов медал в трибоя, а Радина – на 6-то място. Останалите състезатели от отбора - Ева, Ели, Мими, Гого, Дани, Божко, също направиха страхотно бягане и скокове с лични постижения, посочват от тима.

c