Неделя, 13 октомври 2024

13.10.2024

Последвайте ни

Силвия Георгиева в Албена: НСОРБ си поставя за задача развитието на иновационните умения на местните власти

Националното сдружение на общините в Република България си поставя задача през този мандат да съдейства за развитието на иновационните умения на местните власти и на политическия капацитет на Общинските съвети. Защото нито една от амбициозните европейски политики няма да постигне положително въздействие за гражданите без компетентни и знаещи местни власти. Това каза при откриването на Годишната среща на местните власти изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева.

„Това е пътят за бързата адаптация на общините към предизвикателствата на днешния ден. За Сдружението няма община, която не ни вълнува, или тема, която не ни засяга. Така общият глас на местната власт се чувства пред държавата, а вече и все по-уверено в Европа“, допълни изпълнителният директор.

Ролята на НСОРБ е да работи за това да е близо до институциите и очакванията на общините да бъдат отчитани. Нашата мисия е независимо от обстоятелствата да работим за общините да се развиват, защото сме доказали, че можем да допринесем за излизането от не една криза, каза още Силвия Георгиева. Та допълни, че е време българските общини да започнат да играят по-голяма роля за оформянето на бъдещето на нашите общности в по-широкия европейски контекст. Но не самостоятелно, а в партньорство и отвореност към другите нива на управление и всички заинтересовани сектори и страни.

c