Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Силно представяне на матурите за зрелостниците от СУ „П. Р. Славейков“

Зрелостниците от Випуск 2024 на СУ „П. Р. Славейков“ в Добрич със страхотни резултати на Държавните зрелостни изпити, съобщават от образователната институция.

Три пълни шестици – една по Български език и литература и две по Английски език за получили представители на Випуск 2024. Общо 6 отлични оценки и 18 много добри са повод за гордост, посочват от училището. Силно е представянето по български език и литература – средният резултат на учениците е с 8 точки повече от средното за областта и 4 точки над националното ново, обобщават от СУ „П. Р. Славейков“.

От там посочват също, че средният резултат на учениците е с 4 пункта над регионалния и 3 пункта – над националния среден резултат. Достойно е представянето на Славейковци и на матурата по Биология и здравно образование. Общата равносметка показва 25 % отлични и 75% много добри оценки на държавни зрелостни изпити.

“Специалният в много отношения Славейковски Випуск 2024 година, оставя своя своята различима следа в историята на училището ни! Академичното бъдеще е поредното предизвикателство, с което, сигурни сме, Славейковци ще се справят!  Аплодисменти и адмирации за целенасочения, творчески труд на ученици и учители”, казват от образователната институция.

c