Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Ще има минимални промени в състава на кабинета след ротацията, заяви премиерът Николай Денков

С Мария Габриел ще имаме водещата роля в подготовката на състав на кабинета. Ключовото е, че се разбрахме, че ще има минимални промени след ротацията. Това заяви пред журналисти министър-председателят Николай Денков по повод предстоящата ротация в правителството през март. 
„Кабинетът ще го обсъдим с Мария Габриел, ние ще решим как ще изглежда. След което ще отидем при парламентарните групи и ще кажем нашето предложение. Ще го обсъдим. Това е нормален процес, няма нищо особено в него“, обясни Денков. 
Министър-председателят поясни, че вече е имало и среща между него, настоящият вицепремиер Мария Габриел, която предстои да застане начело на кабинета, с лидерите на политическите формации, подкрепящи правителството. 
„Съгласието е в това, което казахме и по медиите, че ще бъдат ограничени промените - само там, където е необходимо“, обясни Денков. 
Той определени като прибързано решението на министъра на здравеопазването Христо Хинков да обяви, че няма да е част от състава на обновеното правителството. „Можеше да го обсъдим по-внимателно преди това. Както казах и в парламента, много е голям натискът спрямо министрите. Много несправедливи са критиките, включително и от президентството. Добре е да си дадем сметка, че тези хора работят за държавата и ако непрекъснато ги притискаме, няма полза за никого“, каза още Денков. 

c