Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Шабла ще бъде домакин на национален турнир по лека атлетика в памет на Коста Василев

Събитието ще насърчи здравословния начин на живот и спортната активност в общината

На 29 април 2023 г. /събота/ община Шабла ще бъде домакин на Седми национален турнир по лека атлетика „Коста Василев“. Турнирът е организиран от Българската федерация по лека атлетика и Спортния клуб по лека атлетика „Нефтяник 2014“ – гр. Шабла.

Името на турнира е в памет на дългогодишния учител по физическо възпитание в Шабла, Коста Василев. Той е един от първите организатори на спортното движение в града и е подготвял множество спортни таланти.

Събитието е отворено за участие на деца, юноши, девойки, мъже и жени. Турнирът ще се проведе на стадиона в Шабла от 8:30 часа.

Основната цел на турнира е да се популяризира леката атлетика в община Шабла. Организаторите се надяват, че това ще бъде добър начин да се насърчат местните жители да се занимават със спорт, да се развиват в тази област и да се открият нови таланти.

Седмият национален турнир по лека атлетика „Коста Василев“ е част от редица събития, които се провеждат в Шабла с цел да се насърчава здравословният начин на живот и спортната активност сред местното население.

Организаторите приканват всички желаещи да се включат в турнира и да подкрепят усилията за развитие на спортното движение в Шабла и България като цяло.

Снимки и източник: Община Шабла

c