Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Сандански ще бъде домакин на два турнира по минифутбол през януари

Спортната зала в Сандански ще бъде домакин на два турнира по минифутбол, организирани от Българската асоциация Мини Футбол. Първият турнир е за ветерани и ще бъде в дните между 12 и 14 януари. Втората спортна проява е за мъже от 19 до 21 януари. Това е третото издание на турнира в Сандански и е част от серията Winter Masters, които се провеждат в цялата страна, каза за БТА директорът на турнира Александър Владимиров.
Форматът на турнирите включва 16 отбора, разпределени в четири групи по четири отбора. Победителите и вторите от всяка една група се класират за елиминации, играят на кръст, четвърт финали, полуфинали и големият финал в неделя, каза Владимиров. Вече две години правим такива турнири в Сандански, всяка година пускам по 16 отбора, иначе интересът е много по-голям, допълни той. 
Директорът на турнира обясни, че отборите са от цялата страна. Това е верига от общо девет турнира, играе се цяла зима, класират се 16 отбора, които между 16-18 февруари ще играят финален турнир в Панагюрище, посочи той. 
От общинската администрация информират, че през февруари Сандански ще посрещне и три големи футболни турнира – Сандански къп, Пирин къп и Вихрен къп. 

c