Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Само един кандидат за управител на „Градски транспорт Добрич“, Катя Петкова не участва

Само един кандидат е подал документи за участие в конкурса за управител на „Градски транспорт Добрич“ ЕООД. Това става ясно от протокола на комисията за провеждане на конкурса с председател Павел Павлов, зам.- кмет „Стратегическо развитие и икономика“.

На проведеното работно заседание за проверка допустимостта на кандидатите до участие в конкурса за управител е допуснат единственият кандидат Георги Василев Минков. Предстои той да представи бизнес програма за развитие на дружеството.

Припомняме, че конкурсът за управител на „Градски транспорт Добрич“ ЕООД се провежда повторно, след като през януари Общинският съвет не прие докладната записка за одобряване предложението на конкурсната комисия за избор на Катя Петкова. Припомняме, че резултатът от конкурса бе обявен на 23 януари 2024 година, което е три месеца след като комисията е излязла с решение – 26 октомври 2023 година. Междувременно тя бе назначена да изпълнява временно длъжността да избора на нов управител и встъпването му в длъжност.

Сред изискванията към кандидатите са да имат завършено висше образование, най–малко 5 години професионален опит, да не извършват търговски сделки от свое или от чуждо име, да не са съдружници в дружества и др. Не могат да бъдат управители и изпълнителни членове на съветите на директорите и на управителните съвети лица, които работят по трудов договор или по служебно правоотношение.

Конкурсът за избор на управител на търговското дружество ще се проведе на три етапа – по документи, представяне на бизнес програма и събеседване.

c