Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Съдът остави в ареста мъжа, в чийто дом в Добрич откриха дрога и над 30 000 евро

Районният съд в Добрич постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за Росен А. С., обвинен в притежание на два вида наркотици и голяма парична сума в евро.

Както Про Нюз Добрич съобщи домът на А.С. е претърсен в хода на специализирана операция по противодействие на разпространението на наркотични вещества. В него са намерени и иззети амфетамин и марихуана. Освен това в жилището е намерена и иззета голяма сума пари в евро – 30 180 евро.

В хода на гледането на мярката за неотклонение стана ясно, че задържаният 56-годишен мъж е осъждан през 1989 година, като към днешна дата е реабилитиран.

Обвинителят в лицето на Районна прокуратура поиска съдът да остави лицето под мярката за неотклонение "задържане под стража", като мотиви за това се изтъкна наличието на предпоставки лицето да извърши повторно престъпление.

По показания на трима свидетели - двама полицейски служителя и едно друго лице се твърди, че освен за притежание има предпоставки обвиняемият се е занимавал и с разпространение. Няма доказателства засега, че обвиняемият е зависим от наркотични вещества.

Прокуратурата съобщи също, че синът на задържането лице, който е регистриран на същия адрес, но отрича да живее там е осъждан за извършване на тежко престъпление, както и за шофиране под въздействието на амфетамин.

Защитата от своя страна твърди, че не е основателно обвинението, като смята, че няма обстоятелства лицето да се укрие. В облекчаващите вината тези се казва, че не трябва да се взима предвид и предишното налазание, защото е минало достатъчно дълго време, за да се смята, че обвиняемият се е поправил. Според защитата не е основателно да се твърди, че е Росен е разпространявал наркотични вещества, защото за това няма повдигнато обвинение.

Защитата смята, че искането е тенденциозно и показно, защото практиката не показва подобна мярка за неотклонение при подобен тип престъпления и иска мярка пускане под парична гаранция.

Съдът реши да наложи мярка за неотклонение "постоянно задържане под стража" на лицето, като в 3 дневен срок решението подлежи на обжалване.

c