Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

С вълнуващ спектакъл изпратиха абитуриентите на ПМГ "Иван Вазов" в Добрич

Учители, родители и ученици изпратиха с вълнуващ спектакъл випуск 2024 на Природоматическата гимназия „Иван Вазов“ в Добрич.

Концертът включваше богата гама от изпълнения - от фолклор до естрада и хард рок.

По традиция завършващите дванадесетокласници под звуците на българския химн предадоха знамената на училището.

„Скъпи абитуриенти, изпълнявам приятното поръчение да ви приветствам от името на ръководството на Природоматематическа гимназия. Днес за всички нас е светъл и тържествен празник. Празник на усмихнати, красиви, умни млади хора, изпълнени с мечти и амбиции, силни и дръзки. Носете с чест името на гимназията, където и да сте.

С вас извървяхме дълъг път, ако трябва да бъдем честни, с променливи емоции. Убеден съм, че положителните ще имат превес.

Бъдете себе си, преследвайте мечтите си!

Аз ви пожелавам птица да ви мине път и да ви понесе на крилата си към сияйните върхове и успехи в живота. Желая на всички успешно представяне на държавните изпити, както и на кандидат студентските изпити.

Попътен вятър, скъпи абитуриенти!“ - пожела в обръщението си заместник –директорът на гимназията Георги Георгиев.

„Благодарим ви, че бяхте наши пътеводители!“ - с тези думи се включиха учениците Камелия Павлова, Тони Красимирова и Георги Атанасов.

С народни танци и няколко фолклорни песни се представи ансамбълът на училището с ръководител Гергана Иванова, а участничката в „Гласът на България“, завършващата тази година Тея Йорданова, изпълни две великолепни песни.

Последва чудесно изпълнение, изляло се от акордеона на Александър Петров, а на финала се включиха ученици от 12 А клас, които потопиха всички в ритмите на хард рока.   

c