Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

С откриване на изложба на открито отбелязаха 100-годишнината от създаването на международнaта организация "Инър Уийл" в Стара Загора

По повод 100-годишния юбилей на международната организация „Инър Уийл“ в Стара Загора беше открита специална изложба на открито. Експозицията е разположена на централната алея „Стара Загора“ в парк „Пети октомври“.
„Днес празнуваме годишнина от необикновеното пътуване на „Инър Уийл“. Един век приятелство, отдаденост и служба на обществото. Точно преди 100 години на този ден Маргарет Голдинг и още 27 дами, съпруги на Ротарианци, създават първия „Инър Уийл“ клуб в Манчестър, Великобритания“, разказа резидентът на „Инър Уийл Стара Загора – Берое“ Диана Господинова. 
Тя допълни, че с изложбата, която е под надслов ще „ 100 години Инър Уийл“ остане само две седмици в града на липите след което ще обиколи цяла България. „ С нея отдаваме почит на жените визионери, които през далечната 1924 година са поставили основите на нашата организация. Която днес се е превърнала в глобална сила на доброто“, каза още Господинова. 
Паната представят историята на организацията, както и емблематични каузи и инициативи, които са осъществили дамите от организацията.
Гост на откриването беше заместник-кметът Милена Желева, която пожела на членовете на Инър Уийл „продължавайте да правите добро, продължавайте да градите и да се множите. Тази изложба не случайно е на това централно място в Стара Загора, защото старозагорци и гостите на града заслужават и трябва да видят какво е постигнато през годините и как работи на местно ниво организацията. Защото вие работите в цялото ветрило от обществени дейности - здравеопазване, социална политика, култура, спорт, екология и т.н. Вие подпомагате деца и хора в неравностойно положение и наистина имате силата да обединявате“, каза Желева.
„Обществото има нужда да е запознато с всички добри дела, които правят и „Инър Уийл Стара Загора-Берое“, както и „Ротари клуб Стара Загора-Берое“. Популяризирането на дейността им е много важна, за да присъединяват все повече хора към каузите си“, каза и президентът на „Ротари клуб Стара Загора-Берое" Антон Тонев.

c