Вторник, 09 юли 2024

09.07.2024

Последвайте ни

С онлайн анкета събират мнения за концепцията за ремонт на 30 км пътища в община Ген. Тошево

До 20 март 2024 г. гражданите могат да подкрепят концепцията “Устойчива и безопасна инфраструктура на територията на област Добрич“ на Агенция „Пътна инфраструктура“, като попълнят онлайн анкетата  https://forms.gle/qSTmd47o4LSdveRQ9 , информират от Областния информационен център.

В концепцията е планирано рехабилитиране на 29,54 км от републиканската пътна мрежа на територията на община Генерал Тошево. Ще се ремонтират около 12 км от път III-2903 Генерал Тошево - Къпиново - Изворово - Красен - Росица - Лозница /в участъка Генерал Тошево –  Изворово/ и приблизително 18 км от път III-2904 в участъка Кардам – Спасово.

Прогнозната стойност на концепцията е над 61 милиона лева.

Планираните дейности са насочени към постигането на устойчива мобилност и транспортна свързаност в региона, което ще доведе до намаляване на междурегионалните и вътрешнорегионалните различия, осигуряване на равнопоставен достъп до услуги и не на последно място развитието на туризма в региона.

Желаещите могат да изпратят своите препоръки, възражения, предложения или коментари за реализацията на концепциите за интегрирани териториални инвестиции и в другите общини на електронната поща на Областен информационен център – Добрич: oic_dobrich@abv.bg

 

c