Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

С охрана пристигнаха бюлетините за област Добрич за предстоящите избори на 9 юни

376 на брой ще са избирателните секции в областта в изборния ден, 132 ще са само с хартиена бюлетина

С охрана пристигнаха бюлетините за предстоящите избори за народни представители и представители в Европейския парламент, които ще се произведат на 9 юни 2024 г. На приемането на изборните книжа присъстваха председателят на Районна избирателна комисия Цонка Велкова и членове, служители на реда. Всички палети с бюлетини са прибрани и до раздаването им са под денонощна охрана.

Председателят на РИК – Добрич, Цонка Велкова информира, че общият брой на бюлетините за избор на представители за Европейския парламент за област Добрич е 157 500 броя, а общият брой на бюлетините за избор на народни представители за областта е 176 700 броя. Тя информира, че броят на секционните избирателни комисии в изборния ден в областта е 376, в това число и две подвижни секционни избирателни комисии – една в община град Добрич и една в община Добричка. В 244 от секциите в областта ще се гласува смесено – с машина и с хартиена бюлетина. Само с хартиени бюлетини ще се гласува в 132 секции, в т.ч. и подвижните.

Областният управител Румен Русев заяви, че организацията на изборния процес е според Хронограмата на Централна избирателна комисия и единствено остава да бъдат доставени хартия за машинното гласуване, за да бъдат предоставени всички материали на общините, които да ги раздадат по секции за изборния ден.

 

c