Неделя, 29 септември 2024

29.09.2024

Последвайте ни

Робърт Ф. Кенеди-младши избра адвокатката Никол Шанахан за кандидат за вицепрезидент в президентската му кандидатура

Независимият кандидат Робърт Ф. Кенеди-младши избра калифорнийската адвокатка Никол Шанахан да се присъедини като вицепрезидентка към президентската му кандидатура за изборите в САЩ през ноември, предаде Ротйерс.
Официалното обявление, което дойде по време на предизборна проява в Оукланд, щата Калифорния сложи край на обхваналата най-различни кандидати кампания за избор на кандидат за вицепрезидент. Шанахан не е толкова добре позната като някои от другите потенциални кандидати, като например звездата от Националната футболна лига Арън Роджърс, отбелязва Ройтерс.
Кенеди заяви пред стотици свои поддръжници, че е искал да избере партньор, който да е атлетичен, изпитан в битките, скептично настроен към регулираните отрасли и съпричастен към съдбата на средностатистическия американец.
"Като ваш вицепрезидент Никол ще представлява работещите бедни, които чувстват че са забравени, които прекарват всеки ден, затъвайки все по-дълбоко в дългове", каза Кенеди и отбеляза, че Шанахан е постигнала успехите си със собствени усилия и е отрасла в калифорнийско семейство, което разчитало на купони за храна, за да се издържа.
Шанахан е адвокат и предприемач и няма да допринесе много за разпознаваемостта на кампанията на Кенеди, но тя разполага със значителни финансови ресурси и връзки в технологичната индустрия и с активизма за правото на аборт, отбелязва Ройтерс.
Тя е председателка на частната фондация "Байа-Еко" (Bia-Echo), която инвестира в репродуктивното здраве и помага на жени в напреднала възраст да раждат деца, агитира за реформа на наказателното правосъдие и се занимава с въпроси, свързани с околната среда.
Седемдесет годишният Кенеди, който е адвокат по въпросите на околната среда и активист срещу ваксините, се надява да използва избора на Шанахан, за да помогне за изграждането на доверие и динамика в кампанията си, посочва Ройтерс. Той почти няма шансове за победа, но разчита, че американците са толкова разочарован от президента от Демократическата партия Джо Байдън и неговия републикански съперник Доналд Тръмп, че биха гласували за независим кандидат.

c