Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Ретро трамвай ще пътува в София по повод Деня на транспортния работник

Федерацията на транспортните синдикати към Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) ще отбележи Деня на транспортния работник днес в София. Това съобщиха от пресцентъра на КНСБ. 
Празникът ще започне в 10:30 ч. на площад „Възраждане“. Сред предвидените атракции е безплатно пътуване с ретро трамвай. В рамките на събитието ще бъдат показани ретро снимки, илюстриращи част от историята на градския транспорт, както и ретро билет. Ще има и забавления за най-малките, както и DJ парти, допълниха от КНСБ.
Маршрутът на трамвая, който ще потегли в 11:00 ч., е: пл. „Възраждане“ – ул. „Алабин“ – ул. „Граф Игнатиев“ – пл. „Журналист“ – ул. „Граф Игнатиев“ – пл. „Възраждане“ – Петте кьошета – НДК – кв. „Иван Вазов“ – НДК – Петте кьошета – пл. „Възраждане“ – бул. „Христо Ботев“ – Централна гара – Депо „Банишора“. 
Денят на транспортния работник се отбелязва с Решение №120 на Министерския съвет от 23 март 1965 г. през последния неделен ден на юни, сочи информация на отдел "Справочна" на БТА.
 
 

c