Сряда, 18 септември 2024

18.09.2024

Последвайте ни

Разрешиха маломерни паралелки в шест училища в Добрич

Шест учебни заведения в град Добрич са заявили формиране на девет паралелки с по-малък брой ученици от минималния норматив за учебната 2024/2025 година. Общинският съвет ще разгледа въпроса на заседание на 17 септември.

В ОбУ „Йордан Йовков“ беше одобрено формирането на четири маломерни паралелки – една в I клас с 13 ученици, една в VI клас с 13 ученици, една в VII клас с 15 ученици и една в X клас със 17 ученици. 

ОУ „Панайот Волов“ ще има две маломерни паралелки – една в IV клас с 14 ученици и една в VI клас с 14 ученици.

В ОУ „Христо Смирненски“ се предвиждат две паралелки в VI клас – в „а“ клас с 16 ученици и в „б“ клас с 12 ученици. 

ПГВМ „Проф. д-р Георги Павлов“ ще има една паралелка в VIII клас с 13 ученици, а Професионалната гимназия по аграрно стопанство – една паралелка в VIII клас с 15 ученици. В СУ „Димитър Талев“ също ще има маломерна паралелка една паралелка седми клас със 17 ученици.

Формирането на маломерни паралелки е в съответствие с Наредбата за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование, като разходите ще бъдат покрити в рамките на делегирания бюджет на училищата, се посочи зам.-кметът Владимир Трендафилов. Не се предвижда необходимост от допълнителни средства.

 

 

c