Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Психично болен се барикадира в Каварна – хвърля от терасата бутилки, вещи и горящи вестници

В апартамента била и неговата майка

46-годишен шизофреник се барикадира в апартамент в Каварна и хвърля горящи хартии и бутилки от терасата.

Сигналът е получен късно вечерта на 5 юли на телефон 112. Той бил за мъж в неадекватно състояние в апартамент, находящ се по ул. „Цар Калоян“ в град Каварна, съобщават от ОД на МВР в Добрич. Униформените  установили, че апартаментът се обитава от 46-годишния мъж и неговата майка. Пристигналите на място полицаи направили опит да влязат в контакт с някой от двамата, но никой не им отворил.

Последвал втори сигнал, малко след полунощ. Служителите на реда открили мъжа на терасата на жилището, откъдето хвърлял бутилки, вещи и запалени вестници. Отново направили опит да установи контакт с него, но никой не отворил входната врата.

Около 04:45 часа е получен пореден сигнал. Пристигналите на място екипи открили мъжа отново на балкона. Там била и майка му, видимо притеснена и уплашена. Синът й се държал отново неадекватно, като е заплашвал, че ще скочи от терасата.

При направена справка в ЦПЗ „Петър Станчев“ в град Добрич, е установено, че мъжа е с диагноза „параноидна шизофрения“ и съществува реална опасност за живота му и този на майка му. На място са насочени екипи на РСПБЗН Каварна, ФСМП Каварна и екипи на СОБТ МВР, които успяват да го задържат и изведат от апартамента. Мъжът е приведен за лечение в ЦПЗ Добрич. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. 

c