Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Прогноза за времето

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще се понижава. През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще бъде слънчево, следобед с купеста облачност, но само на изолирани места в планините ще превали, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
В източната половина на страната ще духа слаб югоизточен вятър, в останалите райони ще остане почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 33° и 38°, в София - около 33°.  По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще бъде с ниска облачност. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.  В планините ще бъде слънчево, следобед с купеста облачност, но само на изолирани места в западните райони ще превали. Ще духа слаб, по високите части умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 20°.
През следващите дни с ориентиране на вятъра от северозапад ще прониква относително хладен въздух. Във вторник в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево и горещо. Следобед над Западна и Централна България, а през нощта срещу сряда и в сряда и на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 27° и 32°.

c