Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Продукти от фермите на Недко Митев отново впечатляват посетителите на ФУДТЕХ 2024

Продуктите с марката „Добротица“, произведени от фермите на Недко Митев в Овчарово отново привличат  вниманието на Международната изложба ФУДТЕХ 2024, която се провежда от 20 до 24 февруари в Международен панаир Пловдив.

Те се произвеждат в затворен  цикъл на производство - целият процес започва с отглеждането на зърнените култури и подготвянето на фуражите, и завършва с крайния продукт – месото и месните продукти, млякото и млечните продукти.

„Недко Недков – Овчарово“ ЕООД обработва около 80 000 декара. Мандрата на фермера е с капацитет над 200 тона мляко на ден. Фермата разполага и с месодайно стадо, като телетата са от породите Шароле и Лимузин, а овцете са от породата Ил дьо Франс. Преди пет години в с. Овчарово бе изграден модерен месозавод, който произвежда месни продукти с марката „Добротица”.

Продуктите с марката „Добротица“ традиционно печелят награди при участието си в изложения на бранша у нас и в чужбина.

Тази година посетителите на Международната изложба ФУДТЕХ ще открият богата гама от високачествени храни, хранителни продукти и напитки в обновения Град на виното и деликатесите. Тази година той е разположен в по-просторната и широка Палата №8. Производители от България, Гърция, Турция, Италия, Испания и Пакистан ще представят традиционни и иновативни вкусове, аромати и продукти.

c