Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Проблемите в Кранево преди лятото обсъдиха министърът на туризма и кметът на селото

Чистотата и инфраструктурата на село Кранево коментираха на среща в курорта Албена днес министърът на туризма Илин Димитров и кметът на Кранево Румен Николов.

След получени многобройни сигнали на граждани и бизнеса чистотата и подобряването на инфраструктурата бяха във фокуса на разговора, съобщи министърът в профила си във Фейсбук.

„Посочих, че природните дадености на Кранево са изключително добри - широк, чист плаж, минерални води, в това число и близостта на голямо международно летище. В Кранево има 12 хил. легла, които допринасят със своя курортен данък от над милион лева, до морския бряг са разположени три 5-звездни и 4 четиризвездни хотела, които работят целогодишно или с дълъг сезон заради минералните извори.

Подчертах също, че е изключително важно на местно ниво да се вземат мерки навреме, за да бъде посрещнат сезонът в приветлива за туристите обстановка за протичането на един успешен сезон“, посочва още Илин Димитров.

Двамата са коментирали конкретни действия по отстраняване на текущи проблеми, свързани с инфраструктурата и организиране на чистотата в района на Кранево.

Министър Димитров предвижда да се срещне и с кмета на Балчик.

c