Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Предвиждат ремонт на Залата за лека атлетика в Добрич за над 600 хиляди лева

Община Добрич има подготвен проект за ремонт на залата за лека атлетика в СК „Добротица“, с който да кандидатства за финансиране пред Министерството на младежта и спорта за финансово подпомагане. Проектът е на стойност 618 209 лева с ДДС. На сесията си на 19 декември Общинският съвет трябва да се даде съгласие за кандидатстване за средствата.

Спортен комплекс “Добротица’' се състои от две зали - едната за баскетбол и волейбол, другата - лекоатлетическа с 200-метрова кръгова писта, писта за дълъг и троен скок, овчарски скок, висок скок и зона за хвърляне на гюле както и приемни и обслужващи помещения.

Сградата е проектирана в края на 70-те и завършена в началото на 80-те години на XX век. В периода на експлоатация са и правени няколко частични ремонта, при последния, от които са подменени хидроизолацията и топлоизолацията на покрива на лекоатлетическата зала. Монтирани са нови ограждащи фасадни елементи - термо панели с полиуретанов пълнеж и PVC дограма. Ремонтирани са санитарните възли на двете нива на сградата.

Обектът е с изключително важно значение за развитието на масовия спорт и физическата култура в Добрич, се посочва в докладната записка. В залата се провеждат множество спортни мероприятия, като Турнир „Лекоатлетите на Добруджа“; Турнир мемориал "Петър Арнаудов“; Лагер сбор за националния отбор по лека атлетика, за различните възрастови групи; Физическа подготовка през зимните месеци за футболните отбори на град Добрич и волейболния отбор; Ученически първенства с общо над 1500 участници от град Добрич;  Областни и зонални състезания от ученически игри по лека атлетика и др. Залата се ползва и от спортуващи граждани.

Новият проект предвижда възстановяване функционирането на съществуващата вентилационна система в залата; подмяна на всички осветителни тела, както и на ел. таблата; монтаж на информационно табло до пистата за лека атлетика; доставка и монтаж на предпазна мрежа за зона тласкане на гюле, подмяна на парапета на трибуните към пистата за лека атлетика и др.

c