Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Повече пациенти и ремонт на откритото калолечение в болница „Тузлата” край Балчик през 2021 г.

„Специализирана болница за рехабилитация – Тузлата” ЕООД приключи 2021 година с много по-добри резултати в сравнение с предходната 2020-та. Това съобщи за Про Нюз Добрич  управителят на здравното заведение д-р Камелия Кирчева. По думите й пациентите са с около 250 повече. Много са добри и финансовите резултати, болницата има печалба, която е инвестирана.

Закупен е нов апарат са високоинтензивна магнитотерапия. Извършен е ремонт на откритото калолечение. Там  са обновени каменната настилка, дървените стойки и пейките, част от които са били начупени. Оправени са стълбите, които водят към различните площадки, както и платформата, която е подход към езерото.

По думите на д-р Кирчева през зимните месеци миналата година е имало по-малко пациенти отколкото през същите на 2020 година. Тя припомни, че през март, когато бе една от вълните, болницата беше затворена заради пандемията от COVID-19. През лятото обаче интересът към болница „Тузлата” е бил засилен и от април нататък е имало страшно много желаещи да я посетят. „По принцип всички хора искат да дойдат през лятото, за да могат да използват морето”, посочи управителят.

Тя сподели, че през 2021 година са имали два случая на заразени с коронавирусна инфекция. „Бързо ги доказахме с антигенни тестове, с които разполагаме. Бяха изолирани в изолатора. След това изследвахме всички пациенти, които бяха в болницата и персонала. Нямахме допълнителни случаи”, посочи д-р Кирчева.

В инвестиционната програма за тази година са заложени отново ремонтни дейности и закупуване на нова апаратура, но зависи какви ще бъдат финансовите резултати, сподели управителят на здравното заведение.

c