Петък, 03 май 2024

03.05.2024

Последвайте ни

Полицията в Добрич задържа двама мъже за притежание на 150 патрона и кокаин

Полицията в Добрич задържа двама мъже за притежание на 150 патрона и кокаин, съобщават в информационния си бюлетин от Областната дирекция на МВР - Добрич (ОД на МВР).
Около 18:30 часа в петък в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 48-годишен мъж. С него е имало и пътник  - мъж на 57 години. В хода на проверката в моторното превозно средство (МПС) са установени и иззети 100 патрона калибър 9 мм и 50 патрона с калибър 6,35 милиметра. При извършената проверка на пътника в МПС е установено и бяло вещество, реагиращо на кокаин, се посочва още в бюлетина.
При последвалите оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия полицаите са извършили проверка на частен имот в град Добрич, обитаван от пътника в МПС. В хода на проверката в жилището са установени електронна везна, празни полиетиленови пликчета и бели кристални, както и прахообразни вещества, реагиращи на амфетамин, метамфетамин и кокаин.
Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа. Материалите са докладвани в прокуратурата. Мярката за задържане спрямо 48-годишния мъж, с прокурорско постановление, е удължена на 72 часа. Работата по случаите продължава.
Ден по-рано в Добрич бе задържан 17-годишен младеж за срок от 24 часа. При проверка служителите на реда открили в него суха тревна маса, която е реагирала на канабис. Отделно е намерено и бяло вещество, което е реагирало на амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство. Задържан от полицията е и 21-годишен мъж, като в него са открити две полиетиленови пликчета със суха тревна маса, реагираща на канабис, с общо тегло 1,06 грама, както и четири пликчета със бяло вещество, реагиращо на амфетамин, с общо тегло 1,46 грама. 

c