Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Почетната гражданка на Добрич Стойка Кръстева: Да си подадем ръка, в името на България! (СНИМКИ)

Олимпийската шампионка по бокс от Токио 2020 Стойка Кръстева и нейният първи треньор Стефан Петков получиха своите плакети и грамоти за Почетни граждани на Добрич по време на тържествената сесия на Общинския съвет, посветена на празника на града 25 септември. Двамата бяха посрещнати изключително топло и с много аплодисменти от присъстващите на тържеството. Спортният тандем бе придружаван от президента на Спортен клуб Бокс Добрич Радослав Добрев и от съпруга на Стойка Борил Кръстев.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов посочи, че историята на Стойка Кръстева, нейната борба и силата й да продължи и в трудните моменти е изумителна. Той изтъкна решимостта на Стойка и треньора й да не се отказват, да не прекланят глава пред трудностите.

Думите на Стойка Кръстева развълнуваха залата. „Благодаря за това признание, за мен е огромна чест отново, след толкова време да се върна в родния си град, да прославя както България, така и родния Добрич. Щастлива съм, че съм тук сред вас, че уважихте този дългогодишен труд , който не е само мой, а и на много хора, които стояха зад нас.

Тук, в този момент искам да изкажа своите огромни благодарности към първия ми треньор Стефан Петков, който ме е открил, който ме е учил в бокса и който до последно вярваше в това, че ние ще успеем, въпреки че много хора не вярваха. Искам да изкажа моите благодарности към всички мои учители, защото те са ме направили този човек, който съм“, каза пред гостите на сесията боксьорката.

Тя благодари на сънародниците си подкрепата по време на олимпийските игри и след тях.

„Апелирам, нека всички си подадем ръка в тези трудни времена, нека да бъдем едни добри хора и независимо от различията си да се справим с всички трудности. Моля Ви, подайте си ръка, за да се справим с трудностите, в името на България!“, заяви Стойка.

Стефан Петков благодари на кметския екип за признанието, на дългогодишния президент на СК Бокс Добрич Добри Йорданов, който вече не е сред нас, на първия си треньор Коста Маринов, на състезателите си, достигнали до големи първенства.

c