Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Победителите в ученическия конкурс „Моето мнение има значение“ ще бъдат обявени в Деня на Европа

Победителите в ученическия конкурс „Моето мнение има значение“ ще бъдат обявени на 9 май, Деня на Европа. Церемонията ще се състои в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, съобщават организаторите от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“.
В рамките на три месеца участници са изпратили над 100 свои произведения. Ученици кандидатстваха в конкурса с есе, видео или графично изображение.
„Специална награда за всички призьори ще бъде преди това посещение на Народно събрание“, разказват организаторите. Лауреатите ще разберат как работи институцията, ще влязат в пленарна зала и ще бъдат поздравени от председателя на Народното събрание Росен Желязков.
На 10-ти май като част от наградата за призьорите от втора и трета възрастови групи ще се осъществи инициативата „Посланик на толерантността за 1 ден“. Младежите ще бъдат приети от вицепрезидента Илияна Йотова, Министерството на труда и социалната политика, посолствата на Великобритания, САЩ, Дания, Германия, Австрия, Нидерландия, Белгия, Испания, Индия, Ирландия, УНИЦЕФ България и представителството на Световна банка за България, допълват от център „Амалипе“. / ГН

c